Aantal autobranden in Ter aar stijgt iets

Foto: Inter Visual Studio (Archief)

4 september 2020 14:00
Bron: 112 Ter aar

Elke dag vliegt er in Nederland wel ergens een auto in brand, en dit gebeurt ook steeds vaker. Gemiddeld gebeurt dit in 2020 zelfs bijna 15 keer per dag. In Ter aar is dit in de eerste acht maanden van dit jaar 1 keer gebeurd.

Het aantal autobranden in Ter aar is dit jaar gestegen. In totaal werd er in de eerste acht maanden van dit jaar dus 1 autobrand gealarmeerd in de Zuid-Holland plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 0, zo blijkt uit data van Alarmeringen.nl.

Provincie Zuid-Holland, waar Ter aar onder valt, noteerde een stijging van 15,3 procent tot 759. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 658. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 760 autobranden, gevolgd door Noord-Brabant en Noord-Holland met respectievelijk 599 en 578 stuks.

Voor heel Nederland staat de teller voor de periode van januari tot en met augustus dit jaar op 3.536 voertuigbranden waarvoor via het landelijke P2000-netwerk een alarmering is verzonden. In dezelfde periode vorig jaar kwam de teller niet verder dan 3.278 meldingen. Voor de cijfers zijn branden als gevolg van ongevallen, autobranden op snelwegen, loze meldingen en herhaalde oproepen zo veel mogelijk buiten beschouwing gelaten.

Meer dan 40 procent van de autobranden gebeurt 's nachts. De kans dat er bij autobranden sprake is van brandstichting is bovengemiddeld hoog, aangezien auto's niet vaak spontaan vlam vatten.

Bekijk alle beschikbare data in het dossier Autobranden.