Honselersdijk - Vier aanhoudingen na poging bedrijfsinbraak

5 februari 2019 11:06
Bron: Politie.nl

De politie kreeg dinsdag 5 februari rond 2.15 uur een melding van verdachte omstandigheden in de omgeving van de Middel Broekweg. Kort daarop volgde een tweede melding dat onbekenden in een donkerkleurig voertuig probeerden in te breken in een bedrijfspand aldaar. Agenten wisten korte tijd later het betrokken voertuig staande te houden op de Scheeweg in De Lier. Agenten hielden de inzittenden, drie mannen uit Den Bosch van 22 en 23 jaar en een 19-jarige man uit Breda, aan voor de poging inbraak.

De melder kon een goede omschrijving van het verdachte voertuig geven, alsmede een aantal signalementen van de verdachten. Agenten gingen direct op de melding af en zagen het verdachte voertuig rijden in De Lier. De bestuurder kreeg hierop een stopteken en de vier inzittenden werden aangehouden als verdachte. De politie nam voor nader onderzoek het voertuig in beslag. Er is aangifte gedaan van de poging inbraak.

De vier zitten vast en worden over hun betrokkenheid bij de poging inbraak gehoord.

Verdacht gedrag?
Ziet u een onbekende auto opvallend rondjes rijden in de omgeving? Of ziet u iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende bedrijfspanden of huizen naar binnen kijkt. Die persoon loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje om het bedrijf of huis. U voelt gewoon dat het niet klopt. Ook al twijfelt u, bel toch de politie op 1-1-2. De agenten komen liever een keer te veel dan te weinig.