Mishandeling uitgezonden op Facebook in Leiden

Foto: politie.nl

5 augustus 2019 10:14
Bron: Politie.nl

Agenten hielden in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 augustus een man aan in een woning in het centrum van Leiden. De man wordt ervan verdacht een 8-jarige jongen te hebben mishandeld. Deze mishandeling zou hij via een livestream in een Facebook-groep uitgezonden hebben.

De politieĀ ontving in eerste instantie een melding dat er in een Facebook-groep een mishandeling van een kind te zien zou zijn, via een livestream. Er volgden meerdere meldingen uit verschillende plekken in het land. Het politieteam digitale opsporing wist op basis van enkele voorwerpen die op de livestream te zien waren een adres te herleiden naar het centrum van Leiden.

Agenten zijn direct naar de woning toe gegaan, en hebben daar een 27-jarige man aangehouden. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en verbleef tijdelijk in de woning. Ook troffen agenten de 8-jarige jongen aan die mishandeld werd. Het kind is een familielid van de verdachte. De jongen is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De jongen krijgt professionele hulp.

Wij zijn op zoek naar mensen die deze livestream hebben gezien, en waar wij nog niet mee hebben gesproken. Heeft u informatie of beeldmateriaal die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan alstublieft via het nummer 0900-8844. Meld u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.