Politie zoekt getuigen brandstichting Leiden

8 april 2022 13:14
Bron: Politie.nl

In de nacht van vrijdag 8 april woedde een brand in een winkelpand aan het Prins Hendrikplein in Leiden. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen.

Rond 0:45 uur kreeg de politie een melding van een poging tot inbraak in een winkelpand aan het Prins Hendrikplein in Leiden. De melder zag twee personen een steen door de raam van het winkelpand gooien en vluchten in de richting van de Mauritsstraat.

Ter plaatse zagen agenten een stevige vuur- en rookontwikkeling op het genoemde adres. De brandweer bluste de brand en stelde brandstichting vast als oorzaak. De politie startte direct een onderzoek, waarna een beeld van de twee verdachten kon worden gevormd. Beide mannen waren donker gekleed en droegen een capuchon over hun hoofd. Een van hen had een tenger postuur, de tweede verdachte had een fors postuur en een kenmerkend loopje.

Heeft u de verdachten gezien op of in de omgeving van het Prins Hendrikplein in Leiden? Of heeft u andere informatie waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Dan roepen wij u op contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.