Leiden - Man zwaargewond na steekincident in Leiden, politie zoekt getuigen

4 oktober 2016 16:42
Bron: Politie.nl

De politie onderzoekt een ernstig steekincident dat plaatsvond op zondag 2 oktober tussen 4.15 uur en 4.43 uur, aan de Oude Singel, tussen de Volmolengracht en de Marktsteeg. Het slachtoffer, een 26-jarige man uit Berkel en Rodenrijs, liep meerdere steekwonden op toen hij werd aangevallen door een groep van zes à zeven mannen. Nadat een ambulance de man vervoerde naar het ziekenhuis, werd hij geopereerd. Op dit moment ligt de man nog in het ziekenhuis, hij heeft aangifte gedaan van de zware mishandeling.

Op zondag 2 oktober was het slachtoffer, samen met een 24-jarige vriendin uit Berkel en Rodenrijs, in het Centrum van Leiden. Toen beiden om 4.15 uur een discotheek aan de Langegracht verlieten, raakten ze, langs de gracht aan de Oude Singel, kort in gesprek met een onbekende, donker getinte man, die op een bankje zat. Verder op stonden nog 6 à 7 mannen, vermoedelijk vrienden van deze onbekende man. Als snel kwam dit groepje bij het bankje staan.

Plotseling en zonder directe aanleiding werd het slachtoffer geslagen en gestoken door de groep mannen, waarbij hij in de gracht belandde. Toen hij uit de gracht klom, zag hij dat ook zijn 24-jarige vriendin slachtoffer werd van de groep. Hierop renden beide slachtoffers weg vanaf de Oude Singel richting de kermis, waarbij de groep mannen hen volgden. Om 4.43 uur spraken de slachtoffers met een beveiliger en een taxichauffeur, die direct de hulpdiensten belden. Hierop werd de 26-jarige man vanaf de Stationsweg vervoerd naar het ziekenhuis. Zijn vriendin raakte lichtgewond.

Op het moment van dit steekincident was er, in verband met de festiviteiten in Leiden, veel publiek aanwezig. De recherche onderzoekt deze steekpartij en roept getuigen op om zich te melden. 
Signalementen
Verdachte 1 (op het bankje):
- donker getinte, negroïde man
- mager postuur
- donker haar met lange dreadlocks, over de schouder
- 17 à 20 jaar oud
- 1.75 meter lang
- kleding: zwart trainingspak, met op borsthoogte aan voorzijde een Adidas logo

Verdachte 2:
- blanke man
- normaal postuur
- donker, kort opgeschoren haar
- 20 à 25 jaar oud
- 1.80 meter lang
- kleding: donkere spijkerbroek, donkerkleurig vest met zwart petje

Verdachte 3:
- licht getinte man
- fors/dik postuur
- zwart haar, opgeschoren en aan bovenzijde iets langer
- 19 à 20 jaar oud
- 1.70 meter lang
- kleding: rood trainingspak

Verdachte 4
-licht getinte man
-breed/gespierd postuur
-zwart haar, opgeschoren en aan bovenzijde stekeltjes
- 25 à 30 jaar oud
- 1.85 meter lang
- kleding: blauwe spijkerbroek, blauwe leren jas met witte schoenen

Van de andere verdachten is helaas geen signalement bekend. 
Getuigen
De recherche van bureau Leiden onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien of heeft u informatie over dit steekincident, neem dan contact op met de recherche Leiden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Zuid-Holland Hollands Midden Leiden

  • ab041e9c6e00e3fb3d9d5d5a0fbd89ca