Leiden - Verdachte aangehouden na gewapende overval op supermarkt Spar

11 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Woensdag 10 januari omstreeks 14.40 uur vond een gewapende overval plaats bij supermarkt Spar aan de Herenstraat in Leiden-Zuid. Een man kwam de winkel binnen en bedreigde het personeel met een mes en eiste geld.

De overvaller ging er vervolgens vandoor met een geldbedrag in de richting van de Lammenschansweg. Een andere verdachte, een 19-jarige Leidenaar, die kennelijk buiten op de uitkijk stond werd al snel aangehouden. Getuigen wisten een goed signalement te geven waarna gealarmeerde agenten hem in de omgeving konden aanhouden. De recherche doet verder onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de overval. De overvaller die in de winkel stond wist te ontkomen. De politie is nog naar hem op zoek.
Signalement
De dader die op de vlucht sloeg is ongeveer 25 jaar oud en tussen de 1.75 en 1.80 m lang. Hij heeft een slank postuur en droeg een jas met verschillende tinten blauw en een zwarte broek.
Oproep getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van de overval aan de Herenstraat of naar mensen die iets hebben gezien of gehoord in de omgeving van die straat wat met deze overval te maken kan hebben. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.