Tilburg - Twee arrestaties voor huiselijk geweld

24 september 2018 13:15
Bron: Politie.nl

Zondagmiddag zijn in Tilburg bij twee verschillende incidenten vrouwen gewond geraakt door huiselijk geweld. De slachtoffers werden voor onderzoek met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In beide gevallen heeft de politie de partner van de slachtoffers aangehouden.

Zeeland-West-Brabant
De politie kreeg zondag 23 september 2018 omstreeks  14.30 uur een melding van huiselijk geweld in een woning in de wijk Reeshof. Ter plaatse vertelde  de 21-jarige bewoonster dat zij mishandeld was door haar 23-jarige vriend. Er was ruzie ontstaan waarna ze door hem bij haar bovenarmen was vastgepakt. Hierna werd ze twee keer met kracht met haar hoofd tegen de grond gegooid. Ze had direct hoofdpijn en zag ‘sterretjes’. Ook zou hij haar in het gezicht gespuugd hebben.  Het slachtoffer werd  met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze mocht na behandeling met een wekadvies weer naar huis. Ze heeft aangifte gedaan. De verdachte werd aangehouden, hij ontkent dat hij zijn vriendin heeft mishandeld
Oerle
In de wijk Oerle werd zondag rond 16.00 uur nog een arrestatie verricht ter zake huiselijk geweld. Een 23-jarige man werd aangehouden omdat hij in de woning zijn 24-jarige vriendin zou hebben mishandeld. Het slachtoffer deed aangifte. Ze verklaarde dat ze rond 14.00 uur thuis gekomen was. Haar vriend zat dronken op de bank. Ze werd door hem vastgepakt en bij haar schouders naar achteren getrokken. Ze vielen beiden op de grond waarna hij haar bij de keel greep en begon te knijpen. Ze raakte buiten bewustzijn. Toen ze bijkwam was ze erg misselijk. Haar partner heeft toen de hulpdiensten gebeld. Ze werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze heeft diverse kneuzingen.  Ook zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. 
Huiselijk geweld is niet normaal
De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (‘stalking’). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer Informatie https://www.politie.nl/themas/huiselijk-geweld.html