Maasdijk - Agent in gezicht geslagen, verdachte aangehouden

25 november 2018 08:36
Bron: Politie.nl

De politie heeft zondagochtend 25 november rond 03.45 uur een 23 -jarige man uit Maasdijk aangehouden voor mishandeling van een agent.

Twee agenten zagen tijdens hun reguliere surveillance op het kruispunt van de Langs Kruisweg en het Oranjeveld een grote groep jongeren staan. De agenten zagen dat een aantal jongeren ruzie met elkaar hadden en stopten hun surveillancevoertuig. De politieagenten zagen dat een van de jongens door de groep werd tegengehouden. Deze man had een gehavend gezicht, bloed doorlopen ogen en wankelde op zijn benen, oorzaak was vermoedelijk overmatig gebruik van alcohol. Een van de agenten sprak de man aan en vroeg wat er aan de hand was. De man gaf geen antwoord. Toen deze agent met andere jongeren in gesprek wilde gaan, voelde hij plotseling een klap in zijn gezicht. De agent zag dat deze klap was uitgedeeld door de man die hij even daarvoor had aangesproken. Daarop hebben de agenten deze man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De gewonde agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. De aangehouden man zal worden gehoord en de politie onderzoekt de zaak nader.
Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Ook als er aanwijzingen zijn dat het geweld is gepleegd onder invloed van alcohol of drugs, kunnen verdachten zwaardere straffen krijgen.