Ravenstein - Verdachten brandstichting café aangehouden

8 december 2016 16:58
Bron: Politie.nl

De recherche heeft de afgelopen dagen drie verdachten aangehouden waarvan hun mogelijke betrokkenheid bij de brandstichting bij een café aan de Maasdijk wordt onderzocht. Een vierde verdachte werd begin november al gearresteerd.

In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 juni 2016 werd het café door brand verwoest. Na uitgebreid forensisch en tactisch onderzoek werd vastgesteld dat sprake was van brandstichting. Uit het maandenlange onderzoek dat volgde, rees het vermoeden van de mogelijk betrokkenheid van deze vier verdachten.
Rol verdachten onderzocht
Twee van de verdachten komen uit Oss. Het gaat om mannen van 32 en 33 jaar oud. De derde verdachte is een vrouw van 55 jaar uit Schijndel en de vierde verdachte betreft een 60-jarige inwoner van Heesch. De 33-jarige Ossenaar werd op 02 november opgepakt, maar hij werd twee dagen later weer op vrije voeten gesteld. De man is nog wel verdachte. De andere drie zitten vast. Hun individuele rol en mogelijk aandeel bij de brand worden de komende tijd nadrukkelijk onderzocht. Datzelfde geldt voor de omstandigheden waaronder de brand werd gesticht en het mogelijke motief.
Opsporingsprogramma's
Zowel het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant als Opsporing Verzocht besteedden medio oktober nog aandacht aan de brandstichting. Toen werden bewakingsbeelden getoond waarop een vermoedelijke dader zien was. De recherche ontving naar aanleiding van deze uitzendingen meerdere bruikbare tips, waarvan de informatie uiteindelijk mede hebben geleid tot de aanhouding van de verdachten

Zuid-Holland Haaglanden Maasdijk

  • a3e8c6c0afeee218f1833c623ef12e42