Negentigjarige slachtoffer van babbeltruc in Maassluis

Foto: politie.nl

30 september 2019 11:46
Bron: Politie.nl

Een 90-jarige dame uit Maassluis is zondagmiddag het slachtoffer geworden van een lelijke babbeltruc. Met een smoes dat zij bij de Thuiszorg ging werken, praatte een meisje zich binnen bij de vrouw. Toen zij vertrok miste het slachtoffer geld, sieraden, een pinpas en waardevolle papieren.

Rond kwart over drie belde de verdachte bij het slachtoffer aan, bij haar woning aan het Vondelpark, met de smoes dat zij maandag bij de Thuiszorg zou gaan werken. Hiermee overrompelde zij het slachtoffer zo dat ze vervolgens de woning binnen mocht. Na een gesprek over huishoudelijke zaken ging de vrouw er plotseling vandoor. Kort daarna ontdekte het slachtoffer dat zij was bestolen.

Signalement

De verdachte is een dame van rond de 20 jaar oud. Ongeveer 1.68 lang en een donker uiterlijk. Zij heeft half lang zwart haar en donkere ogen en sprak perfect Nederlands.

Onderzoek

Direct is door agenten, nadat zij de melding hadden ontvangen, een onderzoek ingesteld. Camerabeelden zijn hier onderdeel van. Als u in de afgelopen dagen, of zondag zelf het slachtoffer bent geworden van een babbeltruc of u herkent de dame van het signalement belt u dan met de politie.Telefoon:0900-8844. Schaam u niet! Al is u informatie nog zo klein, het kan ons helpen bij het verdere onderzoek.

Campagne

Juist deze week is de ouderorganisatie ANBO een landelijke campagne gestart om ouderen weerbaarder te maken ondermeer babbeltrucs.  Klik op onderstaande link voor meer informatie.

https://www.anbo.nl/zoeken/babbeltrucs.
Ook op politie.nl https://www.politie.nl/zoek?query=babbeltrucs kunt u meer informatie vinden.

Zoals Andre van Duin al zei: Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnnen!
https://www.politie.nl/mijn-buurt/lokale-initiatieven/07-rotterdam/wat-ze-ook-verzinnen.html