Oegstgeest - Politie treft hennepkwekerij aan op Lijtweg, twee mannen aangehouden

14 november 2016 10:51
Bron: Politie.nl

Agenten troffen maandag 14 november rond 00.30 uur een hennepkwekerij met 100 planten aan in een pand aan de Lijtweg. Twee mannen zijn aangehouden.

Agenten zagen rond middernacht op de Lijtweg een voertuig staan met daarin een person die leek te slapen. Agenten namen poolshoogte bij het voertuig toen een andere man uit een portiek aan de Lijtweg op de auto af kwam lopen. De twee hingen een onsamenhangend verhaal op over wat zij daar op dat moment deden. In de auto roken agenten een sterke wietlucht. In het voertuig werden in de achterbak inbrekerswerktuigen aangetroffen. Hierop werd het tweetal aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Maarssen en een 32-jarige man uit Bilthoven. Omdat de twee antecedenten hadden voor verdovende middelen, stelde de politie een nader onderzoek in. Dit leidde afgelopen nacht naar een pand, eveneens aan de Lijtweg, waar een in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen. In totaal stonden er 100 hennepplanten in de woning. Ook bleek de stroom illegaal te zijn afgetapt. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

 

De ontmantelde kwekerij wordt samen met de aangetroffen planten vernietigd.
Hennepkwekerijen
Tips? Bel de politie!

De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

Zuid-Holland Hollands Midden Oegstgeest

  • 2896e202687a373fc1444954de02443e