Oegstgeest - Vier mannen aangehouden wegens bezit inbrekerswerktuigen

9 december 2016 11:24
Bron: Politie.nl

De politie heeft donderdagavond 8 december vier mannen aangehouden na het aantreffen van inbrekerswerktuigen in hun auto.

Even na 20.00 uur zagen agenten de auto met de inzittenden rijden op de Rijnzichtweg en hebben de bestuurder staande gehouden voor een controle. Omdat er direct een henneplucht werd geroken werd de auto doorzocht op drugs. De agenten troffen inbrekerswerktuigen aan, een breekijzer en schroevendraaiers, en hebben deze in beslag genomen voor verder onderzoek. De vier inzittenden, een 21-jarige man uit De Meern, een 18-jarige uit Vleuten en twee mannen van 23 en 24 jaar, zonder vaste verblijfplaats, werden aangehouden. De politie nam ook een zakje hennep in beslag.
Inbrekerswerktuigen
Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.

Zuid-Holland Hollands Midden Oegstgeest

  • 2cdf78e11901828ed10c98a8abf8a5d1