Wie vernielde het politiebureau in Oud-Beijerland met zwaar vuurwerk?

10 januari 2022 16:46
Bron: Politie.nl

Woensdagavond 5 januari is er zwaar vuurwerk afgestoken bij het politiebureau in Oud-Beijerland aan de Spuidijk. Hierbij zijn meerdere politievoertuigen beschadigd geraakt. De politie onderzoekt de vernieling en is op zoek naar de dader(s) en getuigen.

Het is woensdagavond tegen 23.00 uur ’s avonds als agenten in het politiebureau worden opgeschrikt door een enorme explosie en lichtflitsen buiten. Als zij gaan kijken wat er aan de hand is, zien zij stukken smeulend vuurwerk op de binnenplaats van het bureau liggen. Iemand had kort daarvoor het zware vuurwerk afgestoken, en op de binnenplaats van het bureau gegooid.

Door de explosie is er stucwerk in het politiebureau losgekomen en zijn er verschillende politievoertuigen beschadigd geraakt. Een aantal van de voertuigen kon tijdelijk –door de reparatie in de garage- niet gebruikt worden om op 112-meldingen af te gaan.

Ondanks dat deze materiële schade onacceptabel is, is het gelukkig hierbij gebleven. Het incident had heel anders kunnen aflopen. Daarom is de politie hard op zoek naar getuigen die op 5 januari rond 23:00 uur iets gezien of gehoord hebben in de buurt van de Spuidijk dat met deze vernieling te maken kan hebben. Ook beeldmateriaal uit de omgeving van de Spuidijk is welkom. Tips delen of beeldmateriaal uploaden, kan via onderstaande knoppen. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar mensen volledig anoniem informatie kunnen delen over criminaliteit.