Rotterdam - Grote variatie aan zaken in ‘Bureau Rijnmond’.

24 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Ook deze week hopen politie en Openbaar Ministerie misdrijven op te lossen via het Regionaal Opsporingsprogramma ‘Bureau Rijnmond’ en de kijker kan daarbij helpen.

Overval boekhandel Ridderkerk
Op maandag 12 februari jl vond een overval plaats bij Boekhandel Sanders aan de Amerstraat 12 in Ridderkerk. De overval werd gepleegd door een man die aan de eigenaar van de boekwinkel vroeg een chocoladereep in te pakken. Natuurlijk deed de medewerker dat, maar ineens stond de ‘klant’ naast hem en dat was niet om te helpen inpakken.
Gewiekste diefstallen uit auto’s
In de nacht van 1 op 2 februari 2018 zijn er acht personenauto’s opengebroken in de Ravense Hoek, een wijk in Hellevoetsluis. Bij deze inbraken is er geen schade gemaakt om de auto’s te openen. De daders  wisten auto’s voorzien van een keyless entry systeem zonder schade open te maken en van het alarm af te halen. De schade in de auto’s is er niet minder om. De beelden werden al eerder in Bureau Rijnmond getoond, maar er is helaas nog geen aanhouding gedaan.
Getuigenoproepen
In verschillende zaken,  die deze week in ‘Bureau Rijnmond’ worden getoond, worden getuigen verzocht zich te melden. Dat is het geval bij een gestolen waterscooter in Hoek van Holland en bij een ongeval met een watertaxi. Ook worden de eigenaren van gestolen fietsen gezocht en de bestuurder van een donkere Daihatsu Terios.

Kijk naar ‘Bureau Rijnmond’ en help de politie zaken op te lossen! De uitzending is donderdagmiddag rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond (herhaling elk uur tot de volgende dag 17.00 uur). Help misdrijven op te lossen.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.