Rijswijk - Twee inbrekers aangehouden na poging inbraak in woning

21 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De politie heeft twee mensen aangehouden na een poging inbraak in een woning aan de Karel Doormanlaan op donderdagochtend 19 juli.

Rond 11:20 uur kreeg de politie een melding dat er inbrekers in een tuin van een woning zouden zijn. Eenmaal ter plaatse troffen de agenten geen mensen meer aan bij de woning. Wel zagen zij braaksporen aan de achterkant van de woning.

Een oplettende getuige zag dat de daders over de Churchilllaan in de richting van het station waren gelopen. Agenten zagen in deze omgeving al snel twee mannen die voldeden aan het signalement dat de getuige wist te geven. Deze twee mannen zijn in het bezit van inbrekerswerktuigen aangehouden en worden door de politie gehoord. Het gaat om een 27-jarige man en een 44-jarige man, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De bewoners van de woning waren niet thuis, en zijn door de politie ingelicht. Zij gaven aan aangifte te zullen doen van de inbraak.
Voorkom een inbraak
Informeer uw buren wanneer u een paar dagen weg bent. Zij kunnen bij verdachte situaties de politie via 112 bellen. Houd zelf ook een oogje in het zeil wanneer uw buren afwezig zijn. Hoort of ziet u iets wat u niet vertrouwt, bel dan ook direct 112.
Laat uw vakantiegevoel niet verpesten
Iedere zomer gaat een groot deel van Nederland op vakantie. Inbrekers niet. Zij weten dat dit de periode is om hun slag te slaan. Neem een aantal eenvoudige maatregelen en voorkom dat als u thuiskomt het vakantiegevoel in één klap is verdwenen.

          Vraag uw buren een oogje in het zeil te houden
         Sluit alle ramen en deuren af en haal de sleutels uit de sloten
         Zorg dat het net lijkt of er iemand thuis is. Bijvoorbeeld door ’s avonds een lichtje te laten branden. Dit kan gemakkelijk met tijdschakelaars.
         Heb je een oprit? Vraag de buren af en toe hun auto te parkeren.