Den Haag - Woninginbrekers aangehouden

7 februari 2019 12:28
Bron: Politie.nl

De politie hield woensdag 6 februari twee verdachten aan in een onderzoek naar woninginbraken en pogingen daartoe in Den Haag en Rijswijk. Het gaat om twee mannen van 16 en 19 jaar uit Den Haag.

De politie startte vorig jaar een onderzoek naar woninginbraken. Op 7 december werden in dit onderzoek al drie verdachten, twee van 20 en één van 26 jaar uit Den Haag, op heterdaad aangehouden toen zij een inbraak pleegden op de Van Veendijk in Den Haag. Een agent raakte toen bij de aanhouding gewond en moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld.

Het onderzoek naar de woninginbraken, die door de inbrekers in wisselende samenstellingen werden gepleegd, leidde woensdag 6 februari tot de aanhoudingen van een 16 jarige jongen en een 19 jarige man. Beiden afkomstig uit Den Haag. Het Flexteam van de eenheid Den Haag hield de 16-jarige jongen aan in een woning in Den Haag terwijl de 19-jairge man dezelfde dag in een casino in Den Haag werd aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Flexteam
Het Flexteam wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams en de (districts)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij.