Verdachte winkeldiefstal aangehouden na uitzending Team West in Den Haag

Foto: politie.nl

23 april 2019 16:53
Bron: Politie.nl

De politie heeft op maandagochtend 22 april rond 06.00 uur een 53-jarige man uit Den Haag aangehouden voor meerdere winkeldiefstallen in de Herenstraat in Rijswijk.

De man liep op zondag 3 maart de winkel binnen, hij pakte twee geurtjes en stopt deze in een rugtas. De man verliet vervolgens zonder af te rekenen de winkel. Op maandag 11 maart zag een medewerker dat dezelfde man weer in winkel terug was. Nadat deze man opnieuw een diefstal beging werd hij aangesproken door een medewerkster. Vervolgens zou hij haar hebben bedreigd met een mes. Daarna ging de man er met zijn fiets vandoor.

Team West

Op dinsdag 26 maart besteedde het regionale opsporingsprogramma Team West aandacht aan deze zaak. Dankzij tips van oplettende kijkers ontving het rechercheteam bruikbare informatie over de identiteit van de verdachte. Na onderzoek kon hij op maandagochtend 22 april in Den Haag worden aangehouden. Woensdag 24 april zal de man worden voorgeleid aan de rechtercommissaris.

Team West is iedere dinsdag vanaf 17.00 uur te zien bij Omroep West en wordt daarna ieder uur op dinsdag en woensdagochtend herhaald.