Aanhouding bij inval vanwege illegaal gokken in Den Haag

29 december 2021 13:35
Bron: Politie.nl

De politie heeft dinsdag 28 december een inval gedaan bij een pand aan de Kerketuinenweg in Den Haag vanwege illegale gokpraktijken. Een persoon is aangehouden en een auto, diverse spullen en een flink bedrag aan contant geld zijn in beslag genomen.

Naar aanleiding van een anonieme melding startte de politie een onderzoek en is dinsdagavond omstreeks 22.00 uur een inval gedaan bij het pand aan de Kerketuinenweg. Het gaat om een gezamenlijke actie van politie en handhaving.

In het pand zijn ruim twintig personen aangetroffen die zich bezighielden met illegale gokpraktijken. Behalve een flink bedrag aan contant geld, zijn ook een auto en diverse spullen die gebruikt werden bij het illegale gokken in beslag genomen.

Witwassen

Bij de inval is een 39-jarige man uit Rijswijk aangehouden op verdenking van witwassen en het pand is gesloten door de gemeente Den Haag. De zaak wordt verder onderzocht en daarbij wordt ook de rol van alle aanwezigen bekeken.

Het is niet de eerste keer dat dit pand aan de Kerketuinenweg onderdeel is van een onderzoek. Zo is het pand in het verleden voor een half jaar gesloten vanwege de exploitatie van illegale horeca en de organisatie van pokeravonden.  

Illegaal gokken

Bij illegaal gokken is sprake van oneerlijke concurrentie ten aanzien van bedrijven die wel een vergunning hebben en allerlei regels moeten naleven, bijvoorbeeld om kansspelverslaving bij klanten te voorkomen. Daarbij zijn plekken waar illegaal gegokt wordt een broedplaats voor criminaliteit en is daar gelegenheid om crimineel geld wit te wassen. Daarom bundelen politie, gemeente, FIOD en de Belastingdienst de krachten om dit fenomeen aan te pakken.

Ook uw waarneming kan daarbij waardevol zijn. Heeft u het vermoeden dat ergens illegaal gegokt wordt? Bel 112 als elke seconde telt of 0900-8844 als er geen spoed is. Anoniem melden kan via 0800-7000.