Rijswijk - Vrouw slachtoffer babbeltruc

5 september 2016 16:09
Bron: Politie.nl

Een onbekende man wist zaterdagmiddag 3 september met een smoes een woning van een 83-jarige vrouw aan de Suze Groenewegstraat binnen te komen. De man nam enkele persoonlijke eigendommen weg. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

De man vertelde dat hij een medewerker van een woningbouwvereniging was en dat hij de woning kwam controleren. De vrouw verloor de man geen moment uit het oog. Nadat hij de woning verlaten had, zag de vrouw toch dat enkele persoonlijke eigendommen, waaronder een bankpas, was weggenomen.
Bankpas
Het slachtoffer liet onmiddellijk haar bankpas blokkeren. Enkele uren later belde een medewerker van de bank die voor het blokkeren van de pas haar pincode nodig had. De vrouw vertrouwde dit niet en gaf haar pincode niet door. Vermoedelijk is de vrouw gebeld door de man die de pas had weggenomen. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.
Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze babbeltruc of heeft u andere informatie die voor de recherche van belang is? Bel dan met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan M (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.
Babbeltrucs
De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen, maar iedereen loopt kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Laat nooit onbekende bezoekers uw huis binnen en sluit uw deur als u iets voor deze bezoeker moet pakken. Geef daarnaast nooit uw pincode af. Geen enkele officiƫle instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie via 0900-8844.

Zuid-Holland Haaglanden Rijswijk

  • f0f72914f5fd228fa0a80dc489f55c24