Grote uitslaande brand in woning in Hellevoetsluis

24 augustus 2019 21:36
Bron: Alarmeringen.nl

In Hellevoetsluis heeft zaterdagavond een grote uitslaande brand gewoed in een woning aan de Nicolaas Beetstraat. De brand is overgeslagen naar enkele naastgelegen woningen.

De brand brak rond 21.20 uur uit op zolder en was al snel uitslaand. Er waren geen personen meer in het pand aanwezig. Voor zover bekend raakte niemand gewond, al werd een van de spuitgasten wel onwel tijdens de bluswerkzaamheden, mogelijk door de warmte.

De brandweer schaalde vrijwel direct op naar middelbrand om binnen een kwartier het sein grote brand te geven. De brandweer zette onder meer drie tankautospuiten en een hoogwerker in om het vuur te bestrijden.

De brand verspreidde zich via het dak naar naastgelegen woningen. Naast het huis waar de brand begon, is de brand hierdoor naar nog drie woningen overgeslagen. Korpsen uit de omgeving, waaronder Spijkenisse, Oudenhoorn, Rockanje, Brielle, Heenvliet en Zwartewaal, verleenden assistentie.

De politiehelikopter heeft enige tijd in de omgeving gevlogen, mogelijk om vanuit de lucht informatie te verschaffen over de brandhaard. Later op de avond zette de brandweer een drone in om de hotspots van de brand in het dak vast te stellen. Een meetploeg is gealarmeerd om metingen te verrichten.Laatste update: 24 augustus 2019 23:32