Aantal woninginbraken in Hoogvliet Rotterdam stijgt licht

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Hoogvliet Rotterdam

Dagelijks wordt er gemiddeld 78 keer per dag ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Hoogvliet Rotterdam is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar 30 keer gebeurd, een stijging vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Hoogvliet Rotterdam is dit jaar licht gestegen. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 30 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Zuid-Holland plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 28, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Zuid-Holland noteerde een daling van 17,1 procent tot 2661. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 3209. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Hoogvliet Rotterdam of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Hoogvliet Rotterdam en provincie Zuid-Holland, in het dossier Woninginbraken.