Verdachte terrorisme voorlopig vast

Foto: ANP

3 januari 2019 13:58
Bron: ANP

Een 24-jarige man die maandag in Rotterdam is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme blijft op last van de rechter-commissaris de komende veertien dagen in de cel. De politie doet onderzoek naar informatie van inlichtingendienst AIVD dat de man actief is in kringen van terreurbeweging Al-Qaida.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. De politie doorzocht de woning van de verdachte in Rotterdam en heeft beslag gelegd op diverse gegevensdragers. De man zou op internet informatie hebben verzameld om een terreurdaad te kunnen plegen. Er zijn in zijn woning geen wapens of explosieven aangetroffen, aldus het Openbaar Ministerie eerder. Meer aanhoudingen worden in het kader van deze zaak niet verwacht.

Het onderzoek naar deze verdachte staat los van de aanhoudingen afgelopen weekend van een aantal terrorismeverdachten in Rotterdam en Duitsland. De verdachten in Rotterdam worden ook donderdag voorgeleid. Het OM heeft de overlevering van de in Duitsland aangehouden verdachte gevraagd.

Laatste update: 28 februari 2019 09:20