Rotterdam - Onderzoek naar mogelijk schietincident kraakpand Bergweg

22 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Zondagavond wordt er vanuit een kraakpand aan de Bergweg gebeld dat er binnen zou zijn geschoten. In de nacht die volgt wordt een man aangehouden met behulp van vuurwapengebruik, waarna specialistische eenheden het pand leeg halen, worden dertien mensen gefouilleerd en het pand doorzocht.

Rond kwart voor twaalf ’s avonds belde de melder 112 om te vertellen dat er in het pand aan de Bergweg zou zijn geschoten. De melder gaf een signalement  op van degene die dat zou hebben gedaan. Arriverende agenten treffen buiten het pand een man die voldoet aan het signalement.

Als zij de man willen aanhouden, zet deze het op een rennen. De agenten roepen de man aan, maar hij luistert niet. Ook na een waarschuwingsschot, blijft de man van de agenten weglopen. Uiteindelijk schiet een agent gericht. De 22-jarige man wordt geraakt in zijn bil en is na zijn aanhouding overgebracht naar het ziekenhuis ter behandeling.
Pand doorzocht
Specialistische eenheden van de politie zijn daarna het enorme kraakpand binnen gegaan en hebben de aanwezigen naar buiten gebracht. In totaal zijn dertien mensen buiten gefouilleerd, waarbij niets aangetroffen werd. Daarna heeft een zoeking in het pand plaatsgevonden. Er zijn geen gewonden of sporen van een schietincident gevonden. Politie gaat in gesprek met de melder voor nader verhoor. Ook de aangehouden verdachte zal gehoord worden.