Rotterdam - Vluchtende verdachte loopt in armen agent

4 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een vliegensvlug reagerende wijkagent van de Rotterdamse politie heeft op 2 juni in zijn vrije tijd een verdachte in de kladden gegrepen.

Rond 16.50 uur reed een al bellende automobilist op de Hartmanstraat een fietsende agent bijna van zijn sokken. Tijd voor een praatje met de afsnijdende bestuurder, maar die had kennelijk geen zin een gesprek met de agent. Tot drie keer toe weigerde hij te stoppen en reed hij verder, waarbij de politiebiker één keer nog net kon voorkomen dat de man tegen zijn fiets aanreed. Toen de man na de laatste keer dreigend op de agent afkwam, voelde de laatste zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken. Het hielp allemaal niet: de verdachte rende weg, met de politiebiker achter hem aan.

Onverwachte hoek
Intussen had de agent versterking opgeroepen en die kwam uit onverwachte hoek. Een andere agent die in zijn vrije tijd op een terras in de Witte de Withstraat wat zat te eten, hoorde de sirenes van zijn aanrijdende collega’s. Hij raadpleegde vliegensvlug zijn diensttelefoon en zag dat er sprake was van een achtervolging in de straat waar hij op dat moment op het terras zat. Hij zag de rennende verdachte, sprong op van zijn terrasstoel en wist met een korte sprint hem te achterhalen. Na een korte worsteling kon hij hem aanhouden en aan zijn collega’s overdragen.

Zuid-Holland Rotterdam

Ongeval
  • a446f557c2f09b5b18a6dee391cd3a3a