Rotterdam - Vuurwapen uit toiletpot gevist en boxershort ‘op scherp’

18 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Agenten die maandagmiddag een onderzoek instelden in een woning aan de Van Oestendestraat troffen in de boxershort van de bewoner scherpe patronen aan en in de toiletpot een vuurwapen.

Kort na twee uur ‘s middags bezochten agenten de woning. De woning werd gecontroleerd op ‘spookbewoning’. Spookbewoning is de verzamelnaam voor het feit dat personen niet ingeschreven staan in het bevolkingsregister, maar wel in een woning verblijven. Deze mensen schrijven zich niet in of gebruiken valse papieren om uit beeld te blijven van de overheid. Ze misbruiken de panden vaak voor criminele doeleinden, safehouses en slaan er soms grote partijen cash geld, vuurwapens of drugs in op.

De bewoner ging, nadat de agenten binnen waren, naar het toilet. Tijdens de controle van de woning vonden agenten in de toiletpot een vuurwapen. Hierop werd de man, een Albanees, zonder vaste woon-of verblijfplaats, gefouilleerd. In zijn boxershort zijn scherpe patronen aangetroffen.

 

 
Ondermijning
Om spookbewoning, een vorm van ondermijnende criminaliteit, tegen te gaan wordt intensief samengewerkt tussen politie, gemeente en VvE’s. Met als doel een barrière op te werpen voor criminelen en de leefomgeving te verbeteren.