Rotterdam - Tikkiefraude en kloonmodems in Bureau Rijnmond

17 oktober 2018 16:06
Bron: Politie.nl

Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van de politie eenheid Rotterdam en het Openbaar Ministerie vraagt op 18 oktober aandacht voor onder meer Tikkiefraude en kloonmodems.

Op 15 maart 2018 werd met een gestolen pinpas een geldopname gedaan bij een pinautomaat van de ABN-AMRO bank  aan de Dordtselaan in Rotterdam. Op de pas stond geld dat criminelen op een sluwe manier (Tikkiefraude) van een andere bankrekening hadden weten te stelen, vervolgens op de gestolen pas stortten en dat zij door te pinnen contant in handen kregen. 

Joachim Stein
Wie kan meer vertellen over de laatste week van Joachim Stein? Het lichaam van deze 48-jarige Duitse man werd zaterdagmorgen 29 september rond 11 uur levenloos aangetroffen op het strand ‘De Kwade Hoek’ in Goedereede.  Zover het onderzoek nu uitwijst is er geen sprake van een misdrijf. Toch wil de politie graag meer weten over wat Joachim de laatste week van zijn leven deed, waar hij verbleef, hoe hij reisde en wie of wat hij heeft bezocht. 

Mona Baartmans
Sinds 23 september wordt de 79-jarige Mona Baartmans uit Delft vermist, nadat zij een bezoek had gebracht aan haar man in een verpleeghuis in Den Haag. Vanaf 16.30 uur is zij daar vertrokken, samen met iemand die in zwarte Renault Megane rijdt.  Volgens de bestuurder zou deze haar hebben afgezet in de buurt van haar woning aan de Maria van Reigersberchstraat zijn gelopen. Mevrouw Baartmans lijkt echter niet thuis te zijn aangekomen. Was is er met haar gebeurd en wie heeft de zwarte auto gezien?
 

Gekloonde modems
Drie verdachten stond onlangs terecht voor de diefstal van gegevens van klanten van een internetprovider. Die gegevens zetten ze op gestolen modems, die ze vervolgens te koop aanboden. De kopers konden met deze gekloonde modems volop gratis tv kijken of internetten.

Help mee!
Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).
Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.