Rotterdam - Overvallen en berovingen in Bureau Rijnmond

28 november 2018 14:19
Bron: Politie.nl

Donderdagavond besteedt Bureau Rijnmond aandacht aan twee overvallen, in Dordrecht en Rotterdam. Politie en Openbaar Ministerie hopen met behulp van de kijker, de daders van beide zaken te kunnen opsporen en aanhouden.

Overvallen
In Dordrecht werd een vestiging van de Domino’s Pizza aan het  Van Oldenbarneveltplein overvallen. De dader had zich eerst in de zaak verstopt en kwam na sluitingstijd tevoorschijn. Er zijn beelden van de dader.

Op zaterdag 8 september, om ongeveer 17:30 uur moest een pizzabezorger van Domino’s Pizza eten afleveren op het Von Ossietzkypad in Rotterdam. Ter hoogte van de President Rooseveltweg werd er naar hem geroepen door een meisje. De pizzabezorger is doorgefietst en nadat hij de pizza had bezorgd fietste hij langs het metrostation Romeynshof (Stresemannplaats). Het meisje fietste toen achter hem aan en ter hoogte van de Dawesweg pakte zij hem vast en sprak hem aan. Zij sloeg bezorger en wilde zijn portemonnee hebben. Uiteindelijk heeft hij die ook gegeven aan haar. Er zijn beelden van haar beschikbaar en die zullen worden getoond in Bureau Rijnmond.
Beroving
Tijdens het opwaarderen van zijn OV chipkaart op metrostation Slinge werd een 28-jarige Rotterdammer aangesproken door twee mannen. Ze leidden het slachtoffer af, pakten zijn pinpas en gingen er vandoor. In korte tijd werden die avond bij een pinautomaat aan de Slinge enkele honderden euro’s gepind. Wie herkent de pinpasdieven?
Chasin
Al een aantal keer zijn in Bureau Rijnmond beelden getoond van een straatroof aan het IJmeer in Rotterdam. Drie verdachten zijn daardoor al aangehouden, maar de politie zoekt nog een vierde verdachte. Hij staat goed op beeld en draagt een opvallend shirt met opdruk ‘Chasin’.
Openbaar Ministerie
Op maandag 25 september 2017 liep een 62-jarige man op de Nieuwe Westdijk in Spijkenisse. Hij voelde ineens een harde klap in zijn rug en hij zag een fietser wegrijden. De voetganger dacht in eerste instantie dat hij getrapt was en liep naar huis. Daar kwam hij er achter dat hij gestoken was en belde hij de politie.
Na een DNA-match is de verdachte aangehouden en Officier van Justitie Paul Morsch van het OM legt uit wat de eis is tegen deze 28-jarige man uit Spijkenisse.

Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.