Rotterdam - Drie aanhoudingen na schietpartij Adrianaplein

26 december 2018 21:59
Bron: Politie.nl

De politie heeft vanmiddag twee mannen en een vrouw aangehouden na een schietpartij op het Adrianaplein in Rotterdam. Het betreft een 49-jarige en een 26-jarige Rotterdammer, en een 23-jarige inwoonster van Rotterdam. Bij de aanhouding heeft de politie gericht moeten schieten om de situatie onder controle te krijgen.

Rond 16 uur kwam er een melding binnen dat er conflict zou zijn op de Bajonetstraat, en dat een van de personen mogelijk een vuurwapen zou hebben. Eenmaal ter plaatse draaide het conflict uit op over en weer schieten tussen verdachten. De toegesnelde politie loste twee waarschuwingsschoten, maar dat bleek niet afdoende. Hierna zag de politie zich genoodzaakt om meerdere keren gericht te schieten.

Een van de aangehouden verdachten raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere arrestant raakte lichtgewond. Onderzoek moet uitwijzen of zij gewond zijn geraakt door politiekogels. Ook de inzet van het vuurwapen door de politie wordt volgens de gangbare procedures nader bekeken.