Rotterdam - ‘Nieuwe buren’ in Bureau Rijnmond

30 januari 2019 13:49
Bron: Politie.nl

Je denkt dat je nieuwe buren hebt en dat die een praatje met je willen maken. Ondertussen stelen zij je pinpas en pinnen daar honderden euro’s mee. Dit en meer in Bureau Rijnmond van donderdag 31 januari.

Babbeltruc
Een 92-jarige Schiedamse is slachtoffer geworden van deze sluwe babbeltruc. Eén van de daders deed of zij de nieuwe buurvrouw was en wist zo het vertrouwen van de vrouw te winnen. De politie is op zoek naar twee verdachten die gefilmd zijn bij het pinnen op de Oudedijk in Rotterdam. De ‘dames’ hadden opvallend gekleurde hoofddoeken.
Mishandeling
Twee vrienden hadden zich een andere Tweede Kerstdag voorgesteld. Wat een gezellige avond moest worden, liep heel anders. Het tweetal bracht de avond door in een discotheek aan de Kruiskade. Toen de vrienden op 26 december rond 02:30 uur richting het toilet liepen ontstond bij de trap onenigheid met andere mannen. Beide slachtoffers werden in het gezicht geslagen, waarbij één van hen zodanig werd mishandeld dat hij meerdere voortanden moet missen.
Overvallen
Een 90-jarige bewoonster van de Endeldijk in Rotterdam, werd donderdag 16 augustus 2018 opgeschrikt door vier overvallers naast haar bed. Terwijl de dame op leeftijd in bedwang werd gehouden, werd haar huisgenoot (75), die in een andere ruimte slaapt en doof is, niet wakker. De mannen gingen ervandoor met een flinke, kostbare buit. Sinds de heftige gebeurtenis is de vrouw erg bang en slaapt zij slecht.

Een andere overval vond plaats in de Nieuwe Passage in Schiedam. Daar werd op 23 november jl., onder bedreiging van een vuurwapen, een KPN winkel overvallen. De twee daders maakten diverse nieuwe telefoons buit. Tijdens de overval hadden de mannen hun gezicht bedekt, maar zo’n 10 minuten na de overval dachten zij waarschijnlijk ‘veilig’ te zijn. Zij zijn toen zonder gezichtsbedekking gefilmd in het Kerkepad in Rotterdam.

Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.