Rotterdam - Man schiet met vuurwapen op metrostation Beurs

3 februari 2019 13:44
Bron: Politie.nl

Een man trok gisteravond rond tien uur op metrostation Beurs in Rotterdam een vuurwapen en loste in ieder geval één schot. Niemand raakte gewond, maar dat had op een druk metrostation als Beurs heel anders af kunnen lopen. De politie stelt alles in het werk om de dader zo snel mogelijk op te sporen.

Getuigen belden rond tien uur ’s avonds het alarmnummer omdat een man in de stationshal van metrostation Beurs een vuurwapen trok en schoot. Volgens getuigen zou er een ruzie tussen twee mannen aan vooraf zijn gegaan.
Getuigen gezocht
Toegesnelde agenten troffen op het station geen dader, maar ook geen slachtoffer meer aan. Niemand heeft zich als slachtoffer bij de politie gemeld. Na onderzoek op het station werd wel een huls gevonden.
De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de dader en het slachtoffer. Heeft u informatie die voor dit onderzoek van belang kan zijn, belt u dan met 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, bel dan 0800-7000 of meld via www.meldmisdaadanoniem.nl.
Lever je wapen in!
Vuurwapenbezit leidt tot vuurwapengebruik. Vuurwapenbezit kent alleen maar verliezers. Dat is het credo van de wapeninleveractie die de politie afgelopen twee weken hield. Helaas blijkt steeds vaker dat mensen die met een wapen op zak lopen, hier ook te makkelijk naar kunnen grijpen als ze in een ruzie terecht komen. Daarom moet wapenbezit hard worden aangepakt. De politie doet dit oa met preventief fouilleeracties, onderzoeken naar wapenhandel en door altijd door te pakken op tips over wapenbezit. Aanvullend is de wapeninleveractie die nog tot en met vandaag loopt. Voor meer informatie kijk op www.leverjewapenin.nl.