Rotterdam - € 25.000,- euro beloning in onderzoek schietpartij Rechthuislaan

12 februari 2019 19:14
Bron: Politie.nl

Bij een schietpartij in de Rotterdamse wijk Katendrecht kwam op 28 oktober 2018 Dairon Alberto om het leven. Een team van 25 rechercheurs doet sinds die fatale avond onafgebroken onderzoek. Onlangs breidde het onderzoek zich uit naar Curaçao. Nu looft het Openbaar Ministerie een beloning van € 25.000,- uit voor de gouden tip in het onderzoek.

Vervolgliquidaties denkbaar
Eén van de scenario’s van het onderzoeksteam is dat de dodelijke schietpartij een verrekening is voor een eerdere liquidatie. Daarmee is het niet ondenkbaar dat de liquidatie van Dairon weer tot een andere schietpartij zal leiden. Om die geweldspiraal te doorbreken, is de hulp van tipgevers nodig. De veronderstelling is dat er meerdere mensen zijn die belangrijke informatie hebben, maar deze niet met de politie willen delen. Er is politie en Openbaar Ministerie alles aan gelegen om een nieuwe schietpartij in een woonwijk met kans op onschuldige slachtoffers te voorkomen. Daarom stelt het Openbaar Ministerie nu € 25.000,- beschikbaar voor de gouden tip die leidt naar de daders van de schietpartij aan de Rechthuislaan.

Beelden
Opsporing Verzocht toonde eerder beelden van de twee jonge donkergetinte mannen die die zondag 28 oktober op een Piaggio Skipper richting de Rechthuislaan reden waar Dajo op dat moment met een aantal vrienden op straat stond te kletsen. Daar liep de schutter, die eerder achterop de scooter zat, met een automatisch wapen op het groepje af en schoot op alle mannen. Ook hiervan zijn de beelden getoond. Op die beelden is te zien dat het groepje vrienden wegvlucht, maar dat alleen Dajo niet op tijd kon wegkomen. Hij overleed even later op straat. Ook zijn er nog beelden van de schutter samen met de scooterbestuurder in de buurt van de Schulpweg waar zij hun scooter in brand staken. De beelden zijn terug te kijken in onderstaand filmpje.
Uitbreiding naar Curacao
Het onderzoeksteam heeft al diverse tips gekregen die zijn onderzocht. Eén van de tips is dat de (één van de) daders naar Curaçao zijn gevlucht. Daarom heeft het onderzoeksteam contact gezocht met de politie op het eiland om ook daar onderzoek te verrichten. Ook doet de Nederlandse politie een oproep aan de bewoners van Curaçao. De dader(s) heeft of hebben daar mogelijk contacten, wat zou kunnen betekenen dat daar mensen zijn die meer weten. Help om dit geweld te stoppen, geef je tip door. Vanuit het buitenland kunnen tips doorgegeven worden via (+31)79-3459876. Tippen kan ook via het WhatsApp nummer +31 6 -10000012 of klik op deze link om meteen een tip door te geven. Vanuit Nederland kan de gratis tiplijn 0800-6070 gebeld worden. Ook kunt u een mail sturen naar [email protected]
Anoniem of vertrouwelijk
Praten kan ook anoniem via M. 0800-7000. Anoniem kan logischerwijs geen aanspraak worden gemaakt op de beloning omdat hiervoor uw gegevens nodig zijn. Wel kan aanspraak worden gemaakt op de beloning na een vertrouwelijk gesprek met Team Criminele Inlichtingen. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. TCI is te bereiken via 079-3458 999.