Rotterdam - Politie zet dealers in Zuidwijk buitenspel

8 maart 2019 13:59
Bron: Politie.nl

In een woning in de Rotterdamse wijk Zuidwijk zijn een stroomstootwapen en harddrugs aangetroffen. Een 41-jarige Rotterdammer, de hoofdbewoner van het pand, en een 50-jarige man zijn aangehouden. Zij zitten nog vast.

Foto: aangetroffen stroomstootwapen

De politie had sterke aanwijzingen dat er vanuit de woning gedeald werd. Op donderdagavond ging de politie de woning binnen. Bij het zoeken werd er in een keukenkastje en na fouillering van de aanwezige mannen harddrugs aangetroffen. In de woonkamer lag ook een stroomstootwapen. In een andere kamer trof de politie een geldtelmachine aan. 

De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en daar in het belang van het verdere onderzoek ingesloten in het cellencomplex. De aangetroffen verdovende middelen werden in beslag genomen.

Aanpak drugsoverlast
Deze actie past in het beleid van de Rotterdamse politie om snel op te treden tegen overlast die veroorzaakt wordt in en rond drugspanden. Onlangs nog werden er in hetzelfde stratenblok twee hennepkwekerijen opgerold.  Bij de aanpak tegen drugsoverlast werkt de politie samen met o.a. woningbouwverenigingen en de gemeente Rotterdam.
Sluiting woning
Er wordt een zogenaamde bestuurlijke rapportage opgemaakt om de gemeente te informeren over de gebeurtenissen. Op grond van zo’n rapportage kan de gemeente bestuurlijke maatregelen nemen, zoals de tijdelijk sluiting van het pand. Als dat lukt blijft de huurwoning aan de Bronkhorst dan de komende drie maanden dicht.