Rotterdam - Jongens overvallen winkel Gruttostraat met stok

14 maart 2019 11:39
Bron: Politie.nl

Onder bedreiging van een stok eisen twee jongens donderdagochtend geld en sigaretten in een winkel aan de Gruttostraat. Als ze hun buit in hun tassen gestopt hebben, verlaten ze rennend de winkel. Een klant rent ze nog achterna, maar helaas tevergeefs.

Gehuld in zwarte kleding met capuchons over hun hoofden stappen ze rond 9.00 uur ’s morgens de ‘gemakswinkel’ binnen. Achter de balie staat een medewerkster. Ze bedreigen haar met een stok en vullen hun tassen met geld en sigaretten. Als zij de winkel uit rennen, zet een klant de achtervolging in. Hij weet de daders een stuk te volgen, maar uiteindelijk verliest hij ze uit het oog. Dankzij de klant is een stuk van de vluchtroute bekend. De route en winkel worden grondig onderzocht op sporen.

 

Vluchtroute
Vanaf de Gruttostraat renden de jongens via de Lepelaarssingel naar de De Buijserlaan gegaan. Vanaf daar zijn ze waarschijnlijk door de omgeving Ebenhaëzerstraat, 1e en 2e Carnissestraat gegaan. De politie komt graag in contact met mensen die in deze omgeving de twee jongens hebben gezien. Zij worden omschreven als vermoedelijk 17 à 18 jaar oud, geheel in het zwart gekleed, met capuchons, licht getint en met een zwarte tas. Heeft u een camerasysteem in één van deze straten en zijn deze twee jongens hier op te zien, dan zouden wij deze beelden graag ontvangen voor het onderzoek. U kunt uw tips en beelden achterlaten via het tipformulier onder dit bericht of bellen met 0900-8844. Wilt u anoniem informatie doorgeven, bel dan M. via 0800-7000.