Op zoek naar drugs in een onderbroek in Rotterdam

Foto: politie.nl

20 april 2019 14:39
Bron: Politie.nl

Agenten hielden vrijdagmiddag aan de Bentincklaan een 27-jarige Rotterdammer aan voor het bezit van harddrugs. De verdovende middelen zaten verstopt in zijn boxershort.

Belastingdienst, douane en politie hielden die middag een grote verkeerscontrole, gericht op het tegengaan van ondermijnende criminaliteit. Er werden bijna 100 auto’s gecontroleerd. Daarvan nam de belastingdienst er 8 in beslag, omdat de eigenaren een schuld open hadden staan. Anderen lastte hun schuld direct in; de belastingdienst inde in totaal 39.000 euro.


De politie schreef onder meer zes bekeuringen uit voor rijden zonder gordel, vijf voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden en voor het rijden zonder rijbewijs. Verschillende overtreders betaalden ruim 600 euro voor al eerder uitgeschreven bekeuringen.

Onderbroek

De bestuurder van een auto reageerde zó zenuwachtig toen agenten hem vroegen of ze zijn auto mochten doorzochten, dat ze besloten hem ook te fouilleren. Dat nam enige tijd in beslag, maar bleek uiteindelijk niet voor niets. De man droeg een geprepareerde onderbroek. In de vakjes aan de binnenkant van het kledingstuk zaten veertig gram cocaïne en 35 gram heroïne. De Rotterdammer werd aangehouden.