Twee overvallen met een groot mes in Bureau Rijnmond in Rotterdam

Foto: politie.nl

24 april 2019 12:47
Bron: Politie.nl

Deze week in Bureau Rijnmond onder andere aandacht voor twee overvallen waarbij een groot mes werd gebruikt om de eisen kracht bij te zetten.

Overval kapperszaak

Eén van die overvallen vond eind vorig jaar plaats  op een kapsalon aan het Stadhoudersplein in Rotterdam en  er werd niet alleen gedreigd. De overvaller gebruikte ook flink wat geweld ten aanzien van de klanten. Hij is er uiteindelijk met geld uit de kassa vandoor gegaan.

Overval supermarkt

In diezelfde periode werd een mini supermarkt aan de Admiraal de Ruyterweg overvallen. Ditmaal door twee mannen waarvan er eentje ook een groot mes bij zich had. Hier raakte gelukkig niemand gewond. De overvallers gingen er vandoor met sigaretten en shag en de hele kassa!

Inbraken

Schuifdeuren forceren en bakstenen door ruiten gooien; dat was de werkwijze van inbrekers om in Rotterdam en Capelle a/d IJssel bedrijven binnen te komen. De politie onderzoekt de inbraken, die van januari tot heden werden gepleegd in Capelle a/d IJssel en in Rotterdam, maar inmiddels ook in Nieuwerkerk ad IJssel, Pijnacker, Bergschenhoek, en Zevenhuizen.

Schieten op winkel

Vrijdagochtend 19 april is om ongeveer 04:30 uur geschoten op een winkel op de Oranjeboomstraat. De politie ontving meerdere meldingen van mensen die schoten hadden gehoord en trof in de ruit van een winkel zes kogelinslagen aan. Voor de winkel lagen meerdere hulzen.

Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.