Drie verdachten verhoord in onderzoek vechtpartij Zuiderpark in Rotterdam

Foto: politie.nl

1 mei 2019 13:38
Bron: Politie.nl

Een filmpje van een vechtpartij in het Zuiderpark op internet dat voor veel ophef zorgde, heeft een politieonderzoek opgeleverd met drie verdachten. Het slachtoffer kwam in het Zuiderpark een groepje meisjes tegen en raakte in gesprek met één van de verdachten. Toen ze wegliep werd het slachtoffer belaagd door deze verdachte en onder andere tegen het hoofd geschopt. De vechtpartij werd gefilmd en online gezet.

De politie kreeg het filmpje onder ogen, maar wist in eerste instantie niet wie het slachtoffer was. Het onderzoek kwam uit bij een 15-jarig meisje uit Rotterdam. Zij ging na de ruzie voor behandeling wel naar het ziekenhuis, maar hoefde niet te blijven. Het slachtoffer deed pas later aangifte bij de politie.

Hierna begon een onderzoek naar de verdachten. Inmiddels zijn er drie verdachten aangehouden en als verdachte gehoord. De drie zijn 14, 18 en 18 jaar en komen uit Rotterdam. Het meisje van 14 jaar is voorgeleid aan de rechter commissaris en is geschorst. De andere twee verdachten zijn na verhoor heengezonden.