EVA-Team houdt weer drie veroordeelden aan in Den Haag

Foto: politie.nl

31 mei 2019 15:20
Bron: Politie.nl

Het EVA-Team van de politie-eenheid Den Haag hield de afgelopen week drie personen aan, die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten.

Een 34-jarige man werd vrijdagmorgen 31 mei aangehouden in een flat aan de Boekenrode in Rotterdam. De man heeft zich dinsdag 28 mei onttrokken aan zijn detentie wegens bedreiging en belediging. Hij moest nog een gevangenisstraf van 242 dagen uitzitten. Het EVA team kreeg dan ook direct het verzoek om de man op te sporen en aan te houden. Het team wist het verblijfadres van de man te traceren en hem aan te houden toen hij uit de woning kwam.

Maandag 27 mei werden twee veroordeelden aangehouden. Om 15.00 uur hield het EVA-Team samen met het FAST-NL van de Landelijke Eenheid een 27-jarige man aan in de stationshal van het CS in Rotterdam. Tegen de man was door de Hongaarse autoriteiten een Europees Aanhoudings Bevel uitgevaardigd vanwege straatroof waarbij het slachtoffer gewond raakte. Het EVA-Team had informatie dat de man met de trein vanuit Duitsland onderweg was naar Rotterdam.

De andere veroordeelde, een 36-jarige man, werd maandag om 11.00 uur aangehouden in Baarle-Nassau. Hij was op 8 april dit jaar door de Haagse Rechtbank veroordeeld tot 294 dagen gevangenisstraf wegens diefstal en afpersing. Na onderzoek van het EVA-Team op meerdere mogelijke adressen van de man nam hij telefonisch contact op met het team. De man meldde zich volgens afspraak op maandag waarna hij werd aangehouden.

FAST-NL

FAST-NL (Fugitive Active Search Teams) van de Landelijke Eenheid is een team van 35 speciaal getrainde politie eenheid die zich hoofdzakelijk bezig houden met het opsporen en aanhouden van voortvluchtigen. Het team pakt criminelen op die meer dan 300 dagen cel open hebben staan. Ook criminelen die in het buitenland gezocht worden en in ons land onderduiken worden door het team gezocht en gearresteerd.

Actief opsporen en aanhouden veroordeelden

Het zogenoemde EVA-Team, waarbij EVA staat voor Executie Vonnissen Afgestraften, van de politie-eenheid Den Haag spoort veroordeelden op die zich proberen te onttrekken aan hun opgelegde straf en houdt deze aan.