13 Vuurwapens, munitie en drugs gevonden in woning Troelstrastraat in Rotterdam

Foto: politie.nl

31 mei 2019 16:53
Bron: Politie.nl

Na een melding van hulpgeroep uit een woning namen agenten donderdagnacht poolshoogte op de Troelstrastraat. Toen zij daar aankwamen renden twee mannen weg. Een derde man stond bij de woning, hij was lichtgewond. Een van de vluchtende mannen en de gewonde man zijn aangehouden. Agenten doorzochten vervolgens de woning en een kluis die daar binnen stond. Er bleken naast een kleine hoeveelheid cocaïne, heroïne en hasj maar liefst 13 vuurwapens te liggen, een tiental magazijnen en honderden patronen.

Van de twee mannen die wegrenden, werd direct een 29-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij had een klein mes bij zich, en bijna 1000 euro aan contanten. Naar de tweede vluchtende man zijn we nog op zoek.De derde man, een 26-jarige Rotterdammer die nog bij de woning stond, werd kort daarna gearresteerd. Hij had lichte verwondingen aan zijn gezicht. Hij kon zich niet legitimeren en zijn rol bij het incident was op dat moment onduidelijk.

Enorme hoeveelheid

Terwijl beide mannen naar het bureau werden gebracht om te onderzoeken wat er gebeurd was, werd de woning van de Rotterdammer doorzocht. Daar vonden agenten de cocaïne, heroïne en hasj, verschillende gebruiksvoorwerpen die worden gebruikt voor de handel in drugs, en daarnaast een grote kluis. Die bleek er niet voor niks te staan. In de kluis vonden agenten maar liefst 13 vuurwapens. Ook lagen er 18 magazijnen en een grote hoeveelheid munitie. Alle wapens zijn in beslag genomen en worden onderzocht. De recherche zet het onderzoek voort.

Dit moet stoppen

Wapenbezit leidt tot wapengebruik en kent alleen verliezers. Wapens maken slachtoffers als ze gebruikt worden om mensen te intimideren, te bedreigen, of erger.

Informatie van getuigen en bezorgde bekenden is voor ons essentieel om slachtoffers te voorkomen. Elke melding nemen wij serieus. Weet je dat iemand een vuurwapen heeft en wil je dat melden? Dat kan op verschillende manieren. Ga naar www.politie.nl/meldformulier  of bel 0900-8844. Wil je anoniem melden? Bel 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. Team Criminele Inlichtingen. Wilt u informatie over een ernstig misdrijf vertrouwelijk melden? Belt u dan 079 - 345 89 99 naar Team Criminele Inlichtingen. Hier vindt u meer informatie over dit team.