Politie onderzoekt schietincident Pretorialaan in Rotterdam

Foto: politie.nl

5 juni 2019 13:18
Bron: Politie.nl

De politie onderzoekt het schietincident, dat plaatsvond in de nacht van dinsdag op woensdag aan de Pretorialaan, en komt daarbij graag in contact met getuigen. Er raakte niemand gewond.

Tegen half twee kwam bij de politie de melding binnen van een schietincident aan de Pretorialaan. Agenten gingen er direct naartoe. Ze troffen vier mannen aan tegenover een café in de bewuste straat. Een van hen verklaarde te zijn beschoten. Hij werd niet geraakt. Agenten vonden inderdaad een aantal hulzen. De vier mannen werden voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werden ze heengezonden.  De politie onderzoekt de exacte toedracht

Prioriteit

Iedere vorm van vuurwapengeweld is er een te veel. De aanpak ervan is nog steeds hoogste prioriteit binnen eenheid Rotterdam. Een voorbeeld daarvan is de succesvolle wapeninleveractie begin dit jaar. Aanpak in de vorm van het onderzoeken en opsporen van daders van schietpartijen, maar ook op het voorkomen ervan. Door daarbij meer en slimmer informatie vast te leggen en te delen, wordt het zicht op sluimerende conflicten, sleutelfiguren en hun netwerken vergroot. Deze worden extra in de gaten gehouden. Dat kan op allerlei manieren. Soms wordt met veiligheidspartners gekeken of er met begeleiding, werk, opleiding of huisvesting invloed kan worden uitgeoefend. In sommige gevallen is het juist een undercover observatieteam dat in actie komt of is het juist de wijkagent die zo’n sleutelfiguur wat vaker aanspreekt of een bezoekje brengt. Kortom: niet meer wachten tot het strafbare feit wordt gepleegd, maar de verdachten laten weten dat we kennis hebben van hun plannen en deze zo ‘stuk maken’.

Betere informatie

De betere informatiepositie helpt ook bij onderzoeken. Bijvoorbeeld een tip over vuurwapenbezit. Ervaring leert dat criminelen dat wapen echt niet in hun eigen huis bewaren, maar bij contactpersonen uit hun netwerk. Door betere informatie over hun contacten kunnen we bij zo’n tip slimmer (en uitgebreider) controleren. Met uiteindelijk beter resultaat. Dus heeft u een tip over vuurwapenbezit, of weet u meer over het schietincident aan de Pretorialaan: neem contact op via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen.