Drie verdachten gelijk aangehouden na schietpartij in Rotterdam

Foto: politie.nl

9 juni 2019 22:44
Bron: Politie.nl

De politie hield vanavond, met behulp van de politieheli, drie verdachten aan die betrokken zijn geweest bij een schietpartij aan de Waldeck Pyrmontlaan in Rotterdam- Kralingen. Bij de politie-actie waren meer dan twaalf politie-eenheden betrokken

Politiehelikopter

Rond 21.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op straat met een groep mannen. Die vechtpartij eindigde in een schietpartij. Personeel van de meldkamer dirigeerde alle beschikbare eenheden naar de locatie. Politieagenten namen op diverse strategische locaties positie in. De politiehelikopter ondersteunde de massale politieactie vanuit de lucht. Hierdoor konden de agenten direct drie verdachten aanhouden. Een van de aangehouden verdachten is vervoerd naar het ziekenhuis omdat hij een schotwond in zijn been had. 

De politie startte direct een onderzoek in de omgeving, daar namen zij ook een auto inbeslagname die vermoedelijk van een van de verdachten is. Het voertuig wordt nader onderzocht. 

Focus op aanpak vuurwapengeweld

Eerder op de avond vond er ook al een schietincident plaats in Rotterdam. Ook daar werd direct na het incident een verdachte aangehouden. 

De aanpak van wapens en wapengeweld heeft voor politie de hoogste prioriteit en wordt van alle mogelijke kanten aangepakt; uitgebreide opsporingsonderzoek bij incidenten, onderzoek naar wapenhandel, doorpakken op meldingen van wapenbezit, preventief fouilleren, aanhoudingen, maar ook inzet op het voorkomen van schietincidenten. Door meer en slimmer informatie vast te leggen en te delen, wordt het zicht op sluimerende conflicten, sleutelfiguren en hun netwerken vergroot. Deze worden extra in de gaten gehouden. Op allerlei manieren.

Hebt u informatie of heeft u iets gezien? Neem dan direct via 112 contact op met de politie.