Twee overvallen en een mishandeling in Bureau Rijnmond in Rotterdam

Foto: politie.nl

19 juni 2019 15:36
Bron: Politie.nl

In Bureau Rijnmond, het regionaal opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en Justitie, worden wekelijks beelden getoond van overvallers en andere verdachten van misdrijven. Dat is deze week niet anders.

Reigerlaan Vlaardingen

De politie zoekt een overvaller die op zaterdag 4 mei een sigarenzaak aan de Reigerlaan in Vlaardingen wilde overvallen. Hij bedreigde de winkelier met een vuurwapen maar werd gestoord door een klant die de winkel binnenkwam en zich niet door hem liet afschrikken.

Spijkenisse

De tweede overval waar beelden van worden getoond vond plaats op 6 februari jl aan de Nieuwstraat in Spijkenisse. Het slachtoffer, die op de bewuste dag werkzaam was, werd bedreigd door een jongen van ongeveer 20 jaar oud.

RET chauffeur

Op dinsdag 14 mei stopte een buschauffeur van de RET bij de halte op de Katendrechtse. Het was druk bij de halte en in de bus. Een passagier bleef voor de deur staan waardoor het zicht op de dodehoek belemmerd werd. Omdat dit een onveilige situatie opleverde vroeg de chauffeur aan de passagier om ergens anders te gaan staan. Deze begon te schelden en terwijl de chauffeur alweer bij de volgende halte was en de deur opende voor nieuwe passagiers kreeg hij vanuit het niets een klap tegen zijn hoofd. Er zijn beelden van de verdachte.

Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.