Update Amber Alert: Hania aangetroffen in Rotterdam

Foto: politie.nl

28 juni 2019 21:31
Bron: Politie.nl

De 12-jarige Hania voor wie vrijdagochtend vroeg een Amber Alert uitging is vrijdagavond rond 19.30 uur aangetroffen in een hotel in het Rotterdamse centrum. De 49-jarige Amerikaan die in haar gezelschap was is aangehouden.

Hania vertrok donderdagmiddag rond 12.30 uur van school nadat ze zei een afspraak bij de orthodontist te hebben. Dat was niet zo. Om 15.30 uur sloeg haar familie alarm omdat ze niet was thuis gekomen.

Amber Alert

Een groot politieonderzoek volgde. Na het Amber Alert keek heel Nederland naar Hania uit en was er groot medeleven met haar familie.

Vrijdagavond rond 19.30 uur arresteerden agenten de man in een hotel in het Rotterdamse centrum en brachten ze het meisje in veiligheid. Ze krijgt op dit moment de hulp en aandacht die nodig is.

Dank

We bedanken iedereen die heeft uitgekeken naar haar en de man en de vele, vele berichten heeft gedeeld.

We snappen dat er nog veel vragen zijn omtrent de zoektocht naar Hania, de achtergronden en het onderzoek. Uiteraard stopt het onderzoek hier niet. Wij gaan met alle betrokkenen in verhoor en zullen ook andere middelen niet onbenut laten om te achterhalen wat zich precies heeft afgespeeld.

Privacy

Nu het jonge slachtoffer gevonden is, verschuift het belang van heel veel publiciteit, naar terughoudendheid. Hania’s  foto’s en naam zullen we in de komende dagen, als we zeker weten dat iedereen  van het terugvinden op de hoogte is, van onze kanalen verwijderen. Doet u dat ook?