Rotterdam - OV-controles Rotterdam-Alexander

22 oktober 2013 14:02
Bron: Politie.nl

De politie heeft in samenwerking met de NS, RET, Stadsbeheer en Pro-Rail op vrijdag 18 oktober op en rond station Rotterdam Alexander een grote gezamenlijke ov-controle gehouden. Deze actie was in het kader van het Lokaal Veiligheids Arrangement van de Deelgemeente Prins Alexander.

Landelijke eenheid

De controle had als doel de veiligheid van reizigers, ov-personeel en ondernemers op en rond station Rotterdam Alexander te vergroten en de rust en orde op en rond het station te waarborgen. Alle reizigers in treinen en metro’s zijn gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoersbewijs. Reizigers die niet in het bezit waren van een geldig vervoersbewijs zijn meteen uit het openbaar vervoer gehaald, om de betalende reizigers niet te duperen met vertragingen. De gezamenlijke controle-actie startte rond 15:30 uur en eindigde om 22:00 uur.

Resultaten

Tijdens ov-controle zijn er de volgende resultaten behaald:


27 treinen met daarin ongeveer 3700 reizigers werden gecontroleerd.85 personen waren niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs, hiervoor hebben de NS-medewerkers een mini-procesverbaal geschreven. Bij de in- en uitgangscontrole zijn er 150 reizigers teruggestuurd. Er zijn 8 mini-proces verbalen geschreven, o.a voor misbruik van de voorzieningen.Van de in de metro’s gecontroleerde reizigers hadden 17 geen vervoerbewijs. Zij hebben van RET-medewerkers een mini-proces verbaal gekregen. Ook zijn er 22 mini-proces verbalen geschreven voor o.a. onder de spoorbomen lopen en niet tonen identificatiebewijs.Stadsbeheer heeft 21 mini-proces verbalen geschreven, o.a. voor het foutparkeren en negeren gesloten verklaring.Medewerkers van Pro-Rail hebben op en rond het spoor 30 staandehoudingen gedaan voor de wet personenvervoer en 1 mini-proces verbaal geschreven.Door de politie zijn verschillende hangjongeren aangesproken.Daarnaast heeft de politie 5 miniproces-verbalen uitgeschreven, o.a. voor misbruik van de voorzieningen en het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.Ook zijn er 11 gesignaleerden aangehouden door de politie, waaronder 1 persoon die nog 34 dagen moest zitten en 1 persoon die een bedrag van 800 euro moest betalen.

Bij de controleactie zijn 45 medewerkers van de openbaarvervoerbedrijven en de politie betrokken geweest. Soortgelijke ov-controle-acties zijn eerder gehouden in Alkmaar, Almere Amsterdam, Rotterdam Zuid en Hoorn.

Zuid-Holland Rotterdam

  • 9b1a43fd525e59c85172c5862b31fc0f