Rotterdam - Agent gewond na aanhouding Mathenesserweg

7 augustus 2016 15:48
Bron: Politie.nl

Zaterdag 6 augustus jl. is in de middag een agent gewond geraakt nadat een verdachte van een mishandeling hem vol in het gezicht sloeg.

Rond 13.30 uur reden agenten op de Mathenesserweg. Zij zagen een aantal mensen staan die de aandacht trokken. In een auto zat een vrouw. Zij zou volgens getuigen zojuist geslagen zijn door een man. Tijdens het onderzoek naar de mogelijke mishandeling van de vrouw, zijn twee mannen aangehouden. Een 34-jarige verdachte uit Rotterdam ging in verzet tegen de politieman en sloeg hem vol in het gezicht. De agentraakte hierbij gewond. De andere verdachte, een 19-jarige man uit Ede, kopte de binnenruit van de politieauto eruit. Hij raakte niet gewond. De agent is gehecht nabij zijn wenkbrauw in het ziekenhuis. Beide mannen zitten vast en worden verhoord.
Geweld tegen politieambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak worden verhoogd.

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Rotterdam

  • 4f56c5bcb05c58491ae4648d9a2ccd3e