Rotterdam - M16 als waterpijp

18 augustus 2016 12:04
Bron: Politie.nl

Op straat met iets rondlopen wat alles weg heeft van een automatisch vuurwapen is dom, levensgevaarlijk en verdoet capaciteit van agenten. Toch deed een vijftal dat donderdagochtend rond 02.00 uur op de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg.

Agenten in burger zagen op de kruising van de Claes de Vrieselaan en Nieuwe Binnenweg drie auto’s met daarbij enkele mannen. Eén van hen hield een automatisch vuurwapen (M16) in de hand, waarbij de kolf en loop in boven de auto uitstaken.

De auto’s reden kort daarna weg. Eentje richting de Maastunnel en de twee andere richting de Tjalklaan. Op die Tjalklaan werden de inzittenden van die auto’s aangehouden en op het Maastunnelplein die van het derde voertuig.

Het bleek te gaan om een metalen Shisha-waterpijp in de vorm van een M16-geweer. Legaal, maar niet iets om midden in de nacht op de Nieuwe Binnenweg mee te pronken. Levensgevaarlijk zelfs. 

De Rotterdammers, allen zo rond de twintig,  zijn na een ‘preek’ en voorgeleiding heengezonden. Van de shisha-pijp werd afstand gedaan. 

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Rotterdam

  • 7294d14e4cb838fa859c2ad12c990bd3