Rotterdam - Eigenaren geldkantoren verdacht van witwassen

24 augustus 2016 15:28
Bron: Politie.nl

De afgelopen weken hield de politie in Rotterdam-Zuid vier mannen aan op verdenking van witwassen. Zij zouden via drie verschillende Money Transfer agentschappen tienduizenden euro’s aan crimineel geld hebben weggesluisd naar het buitenland.

Dinsdagochtend hield de politie twee broers (22 en 32) aan uit Rhoon, die samen op Slinge en de Krabbendijksestraat twee agentschappen beheren om geld naar het buitenland te versturen. Op 9 augustus werden ook een 26- en 29-jarige man uit Den Haag gearresteerd op verdenking van het al dan niet bewust faciliteren van criminaliteit via hun geldkantoor op de Beijerlandselaan. Alledrie de panden zijn door de politie doorzocht.

Het onderzoeksteam verdenkt de vier mannen ervan dat ze via Money Transfer agentschappen (MTA’s) crimineel vermogen ongezien weg hebben gesluisd naar het buitenland. Mogelijk misbruikten ze de identiteitsgegevens van onschuldige, nietsvermoedende klanten om criminele transacties te verhullen van klanten die hun identiteit liever niet kenbaar maakten.

De politie verdenkt meerdere MTA’s van soortgelijk handelen en sluit meer aanhoudingen in de toekomst daarom niet uit. Het onderzoek past in de aanpak van ondermijnende criminaliteit, die voor politie en justitie in Rotterdam al langer een prioriteit is. 

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Rotterdam

  • 4255889c63e2b00d58b28b6c132de0d8