Arnhem - Vrachtwagen door vangrail; automobilist overleden

2 september 2016 13:57
Bron: Politie.nl

Bij een ernstig ongeval op de A12/A50 is een automobilist om het leven gekomen nadat de auto waar hij in reed geraakt werd door een vrachtwagen met oplegger die door de vangrail in de middenberm is geschoten.

Het ongeval gebeurde net voorbij knooppunt Grijsoord, even voor half elf vanochtend. De vrachtwagenchauffeur reed richting Rotterdam toen hij door nog onbekende oorzaak van de weg raakte, door de vangrail in de middenberm heen reed, en daarna de rijbaan met tegemoetkomend verkeer op schoot. Op die rijbaan reed een echtpaar in hun auto. De vrachtwagen raakte de auto van het echtpaar, schoot verder de weg over en kwam in de beboste berm aan de overkant tot stilstand. Ook de auto van het echtpaar kwam in deze berm tot stilstand.

De automobilist zat bekneld in zijn voertuig en is ter plekke overleden. Zijn vrouw, en de vrachtwagenchauffeur, lijken alleen lichte verwondingen te hebben opgelopen en zijn beide ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is op dit moment bezig met het informeren van de familie van het echtpaar. Pas daarna maakt de politie hun leeftijden en woonplaats bekend.

De weg is ter plekke nog enkele uren afgesloten in verband met bergingswerkzaamheden en het onderzoek van de Verkeersongevallendienst van de politie. Er is een omleiding ingesteld.

 

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Rotterdam

  • 1d69a00c1fed468c1eb31ed3d48dc709