Rotterdam - Man vast na doen valse vuurwapenmelding 112

7 oktober 2016 10:16
Bron: Politie.nl

Een aantal bekende overlastgevers in Noord maken elkaar kennelijk ook het leven zuur en dat zorgde donderdagavond voor valse vuurwapenmelding en een waarschuwingsschot. De 18-jarige ‘valse melder’ zit vast.

Donderdag kwam bij 112 een telefoontje binnen van een man die zei met een vuurwapen te zijn bedreigd door een groep van vier jongeren. De melder gaf een gedetailleerd signalement. Agenten gingen met spoed die kant op en zagen de groep die het betrof lopen op de Noorderbrug.

 

Eén van de vier bewoog ondanks waarschuwingen zijn handen naar zijn jaszak. Een agent loste een waarschuwingsschot. Daarna kon de controle verder. Een vuurwapen werd niet aangetroffen. Wel beschikten de mannen, zoals wel vaker, over een grote mond. Het kwam tot een corrigerende por toen daarbij de kinderen van één van de agenten met de dood werden bedreigd.

 

In de tussentijd waren andere agenten op zoek naar de melder.

 

Op de Linker Rottekade controleerden agenten daarvoor een ander groepje jongeren. Van één stond de telefoon uit. Na controle bleek het de telefoon waarmee 112 was gebeld. De 18-jarige man uit Capelle is aangehouden en zit vast. 

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Rotterdam

  • dd271b21ae916a11b6e6c2c4ef5e1dc2