Ellemeet - Ongeval met beknelling Ellemeet

11 oktober 2016 14:55
Bron: Politie.nl

Rond 09.30 uur vanmorgen kregen surveillerende agenten de melding dat er een verkeersongeval had plaatsgevonden op de N57 ter hoogte van Ellemeet. Bij het ongeval zouden een vrachtauto en een personenauto betrokken zijn.

Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en troffen op genoemde weg een vrachtauto aan. Een personenauto was in de zijkant van de vrachtwagen terechtgekomen. De bestuurster van de auto zat bekneld. De vrouw werd door hulpverleners bevrijd uit haar benarde positie. Door de meldkamer van politie is de traumahelikopter nog opgeroepen, maar voor het vervoer van het slachtoffer is uiteindelijk gebruik gemaakt van een ambulance. De vrouw is met onbekende, maar niet levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat het team verkeersongevallen analyse (VOA) onderzoek moest doen naar de toedracht van het ongeval en omdat de vrachtwagen door een takelbedrijf weggesleept moest worden is de N57 vanaf Ellemeet tot na Port Zelande afgesloten in beide richtingen. Door agenten van de eenheid Rotterdam is assistentie verleend tijdens het afhandelen van het ongeval. De afsluiting gaat vermoedelijk nog tot 14.00 uur duren.

Uit het onderzoek van het team VOA blijkt vooralsnog dat de vrouw, een 52-jarige inwoonster van Burgh-Haamstede, door nog onbekende oorzaak op de verkeerde helft van de weg terecht is gekomen. De chauffeur van de vrachtwagen week uit voor de auto en kon op die manier ernstiger gevolgen voorkomen.

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Rotterdam

  • dc3166d7959e957420eeb1a2b171ea73