Rotterdam - 50.000 euro aan nepmerkkleding in beslag genomen

10 november 2016 16:53
Bron: Politie.nl

Bij een onderzoek in een eetcafé aan de Lange Hilleweg heeft het ondermijningsteam van de politie eind oktober voor 50.000 euro aan nepmerkkleding in beslag genomen. Het onderzoek in het café vond plaats na een tip.

Op 28 oktober trof de politie op de eerste verdieping een ruimte die was ingericht als kledingwinkel. Er waren broeken, jassen, truien, zonnebrillen, tassen, schoenen en shirts van exclusieve merkkleding.

Uit onderzoek is gebleken dat het om nepmerkkleding ging. De waarde van de kleding wordt rond de 50.000 euro geschat en is in beslag genomen. Naar de verblijfplaats van de eigenaar van de ‘winkel’ wordt een nader onderzoek ingesteld.
Ondermijning
Ondermijning is de vermenging van criminaliteit in de onderwereld met de gezonde samenleving in de bovenwereld. Normen en waarden vervagen, criminaliteit wordt een onderdeel van de samenleving.

Praktijkvoorbeelden zijn er te over: families die drugshandel als grootste inkomstenbron hebben, zaken die niet kunnen kloppen: winkels waar jarenlang zelden een klant binnenstapt, kapperszaken zonder stoel en jongeren in peperdure auto’s of jongeren. Horecagelegenheden die afhankelijk zijn van illegale gokzuilen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Ondermijning drukt eerlijke economie weg, vergiftigt het opvoedingsklimaat en bedreigt de maatschappelijke integriteit. De gemeente Rotterdam, OM, belastingdienst en de politie werken samen om de ondermijning te bestrijden.

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Rotterdam

  • 9a5f53c7e9819520050aac9d2c091852